Förtydligande om flytt av Telias epost-adresser till fiber


telia.com epost-adresser är kopplade till bredbands-abonnemang. Om ni har sådana adresser kopplade till ett ADSL-abonnemang idag så kommer de att avslutas iom att abonnemanget avslutas, om ni inte först flyttar det till fiber. En av våra medlemma fick användbar information från Telias kundtjänst angående denna flytt som han skickade vidare till oss i styrelsen så att vi kunde gå ut med det på hemsidan. Tack Thomas Ekman för denna användbara information.

”Jag fick bra information av Telia Fiber igår vad gäller e-postkonton som man idag har via ADSL-bredband.

Dessa konton måste föras över från ADSL bredband till Fiber bredband INNAN befintligt ADSL stängs. Gör man inte det kan man riskera att bli av med sitt e-postkontonamn. Namnet frigörs nämligen och är bokningsbart för annan kund.

Så vad man bör göra är att, så snart föreningen meddelat att fibret är i gång, registrera sitt fiberbredband enligt anvisningarna.  Därefter samma dag ringa Telia Fiber på 020-755766 och be dem överföra sitt e-postkonto(n) från ADSL till Fiber. (det skall också gå att göra själv via Mina sidor på Telia)

Ca 10 dagar efter fibret sätts igång släcker Telia ner ADSL-abonnemangen. Processen innebär ju att man slipper betala uppsägningstid för sitt ADSL.

Det är också möjligt, vilket jag avser göra, att samtidigt som man för över e-post till fiber, komma överens med Telia om en något senare stängningsdag för ADSL till säg 31 jan. Då får man betala 1 månad extra för sitt ADSL men det tycker jag det är värt att ha som reserv.”

Annonser

Om svfiber

En projektblog för fiberdistribution i Sanda och Västergarns socknar på Gotland.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s